pondělí 13. května 2019

VOLKSWAGEN MARATON PRAHA 2019

5. května 2019 proběhl v Praze Maraton. Účastníci závodu mohli získat pohár RunCzech.

Poprvé se Volkswagen Maraton Praha konal v roce 1995. Ze závodu pro 958 nadšenců v prvním ročníku se stal jeden z nejkrásnějších maratonů světa s účastí 10 tisíc běžců. Tradiční běžecký svátek odstartuje v neděli 5. května 2019 ze Staroměstského náměstí. Odtud tóny Smetanovy Vltavy vyprovodí běžce na trasu dlouhou 42,195 km, která je zavede do Pařížské ulice, k Národnímu divadlu, Obecnímu domu, proběhnou přes 6 pražských mostů, včetně slavného Karlova mostu, a  celou trasu se můžou kochat výhledem na Pražský hrad.

Do tohoto nejznámějšího maratonu v Česku, s názvem sponzora známého jako Volkswagen Maraton Praha 2019, se každoročně přihlásí přes 10 000 závodníků – až 2/3 jsou přitom ze zahraničí.

Osobně jsem pracovala na Výstavišti Holešovice, kde celý předchozí týden probíhala výstava a prodej běžecké výbavy. Přes obuv, až po oblečení a doplňky stravy (proteiny atd.). Musím říct, že veletrhu se zúčastnilo dost lidí, především tedy cizinci. Lidé měli možnost ochutnat "nakopávače", nebo si zkusit zaběhat na běžícím páse a připravit se tak na závod.


Výsledek obrázku pro prague maraton 2019

                                                                                                       Schlehoferová Klára 3.C

Žádné komentáře:

Okomentovat