pondělí 3. dubna 2017

Legalizace marihuany

Příští měsíc má být vydána legislativa, která legalizuje marihuanu 1. července roku 2018.


U marihuany bylo potvrzeno mnoho pozitivních léčivých účinků. Nemá ani vysoký návykový potenciál a odvykání je snadné. U jedné ženy z USA došlo k počtu snížení ze 300 záchvatů týdně na 2 až 3 záchvaty měsíčně po užívání marihuany. Také pomáhá při zeleném zákalu, sníží bolest při rakovině prsu a tak dále.


Licence bude poskytovat Ottawa a marihuana bude pod přísným dohledem vlády. Zejména bude dohlížet na kvalitu marihuany, jestli je bezpečná na požití a také bude rozhodovat o tom, jak se bude pěstovat a prodávat. V Ottawě bude omezení na koupi marihuany od 18 let, ale ostatní kraje si budou moci zvolit omezení i vyšší než 18 let.

Každá domácnost bude moci vlastnit 4 rostliny marihuany. Záměrem vlády je hlavně dostat marihuanu z rukou nezletilých a zisky z rukou kriminálníků. Celá legislativa vyjde 10. dubna.

Legalizace marihuany je skvělým krokem pro každý stát. Marihuana vylučuje psychotropní látky, které jsou schopny uklidnit člověka, který trpí například Parkinsonovým syndromem. Legalizace marihuany v určitých státech USA (např. Colorado), zaznamenala obrovské zisky ze zdanění marihuany. Pouze z rekreačních účelů zisky činily 500 milionů dolarů. Kanada spekuluje o ziscích cca 5 miliard kanadských dolarů, tedy 90 milionů korun českých. I když mnoho liberálních politických stran již tento návrh v České republice prosazuje, o jehož realizaci můžeme v budoucnu pouze snít.

Žádné komentáře:

Okomentovat