úterý 26. dubna 2016

Lilkové lasagne


Lilkové lasagne


V dnešní době je především oblíbené žít zdravě a dodržovat správnou životosprávu. Proto mám pro vás skvělý tip, jak si uvařit zdravé a chutné lilkové lasagne. Tento recept jsem sehnal přes mobilní aplikaci „FitRecepty“. Je to aplikace kde je mnoha zdravých receptů, které jsou rozděleny do několika kategorií (např: snídaně, obědy, chutné mlsání, atd..). Jsou zde mnohdy lehké a chutné recepty. Proto vám tuto aplikaci vřele doporučuji. Věřím, že si zde přijdou na své jak vášnivé a zkušené kuchařky tak i prostí začátečníci. Tak neváhej a zkoukni to!

 

Seznam ingrediencí

Ø  4 střední lilky

Ø  2 lžíce olivového oleje

Ø  300g rajčat

Ø  2x nízkotučná mozzarella

Ø  1 lžička oregana

Ø  1 lžička tymiánu

Ø  sůl, pepř20g kukuřičné strouhanky

Ø  20g parmezánu

 

Postup přípravy

Ø  Troubu předehřejeme na 190 stupňů.

Ø Lilek si podélně nakrájíme plátky. To samé uděláme s rajčaty a mozzarellou.

Ø Lilek obalíme ve směsi koření a oleje.

Ø Vyložíme si menší formu pečícím papírem.

Ø Vrstvíme na sebe lilek, rajčata mozzarellu. Poslední vrstvu posypeme strouhankou smíchanou parmazánem.

Ø Pečeme při 190 stupních 35 minut.

Ø Po upečení rozdělíme na 4 porce a podáváme.


 

                                                                                                                        Daniel Pilecký, Lukáš Vokoun 3.C

Žádné komentáře:

Okomentovat