čtvrtek 21. listopadu 2013

Vánoce a reklama
 
 
 
Kdo by neznal kouzelnou reklamu na kofolu o zlatém prasátku se zahnutými zuby nahoru...Stala se oblíbenou, v kurzu je  už okolo sedmi let a stále má svůj upoutávající význam. Zatím jsem se nesetkala s nikým, kdo by ji neznal, kdo by se při vzpomínce zrovna na tuto reklamu neusmál. Jedná se totiž o reklamu, kterou si lidé přejí vidět, neleze jim na nervy jako ostatní kýčovité reklamy.

Tatínka, který vzal svou dcerku do lesa pro stromeček si zahrál herec Josef Polášek a malou holčičku hrála Sandra Flemrová, které v době, kdy se reklama natáčela byly pouhé čtyři roky.  K reklamě se dostala náhodou, když ji vybrali na castingu.

Kofola zabodovala, “zlaté prasátko” patří téměř mezi klasiku Vánoc, možná stejně už jako pohádka Tři oříšky pro Popelku, která valné většině už možná maličko leze krkem.

 

 Podobně je na tom i reklama od Coca-coly s vánočními kamiony. Myslím, že i ta některým lidem leze pěkně na nervy, ale pro někoho je to takový menší symbol Vánoc. Myslím, že k té se moc vyjadřovat nemusím, jelikož je velmi známá. Jediné, co lidem na reklamě může vadit, je přítomnost Santa Clause, když u nás je symbolem Vánoc Ježíšek.

 
 
E.V.

Žádné komentáře:

Okomentovat