čtvrtek 10. října 2013

            Kam o prázdninách či volném víkendu?

 

Blíží se konec října a s ním i podzimní prázdniny.

Bude to sice jen pár dní ale i tak se dají podniknout různé výlety do přírody nebo i za kulturou. Kdo ještě nemá žádný plán, nejede nikam na pár dní třeba na chatu nebo k prarodičům a měl by chuť si udělat nějaký výlet do přírody, můžu vám dát pár typů.
V České republice existuje totiž spousta zajímavých míst, která stojí za to navštívit.
Pokud počasí ukáže svou vlídnější stránku a vám se nebude chtít příliž daleko od domova rozhodně doporučuji výlet do pražského Šáreckého údolí. Je to první lokalita v Praze, která byla vyhlášena přírodní rezervací. Nachází se na skalnatých úbočích Šáreckého potoka. Za pozornost určitě stojí fakt, že nedaleko od turistické cesty se nachází letecký kryt z doby 2. světové války. Jak se tam dostat? Tramvaj číslo 26 jezdí od stanice mestra "A" Dejvická. Další super výlet v Praze by mohl být návštěva letohrádku obory Hvězda. Oboru lze samozřejmě procházet libovolně, nejkratší cesta k letohrádku vede rovně po hlavní přímé cestě. Od brány k letohrádku je to nejkratší cestou asi kilometr. Lidé tam chodí na procházky se psy, projít se nebo zaběhat si v přírodě.

Kdo by se nebál vzdálit se z pražského okolí doporučuji celodenní výlet s návštěvou hradu Karlštejn a nedalekým zatopeným lomům na Americe.
Karlštějnský hrad i nedaleké lomy patři k nejpřitažlivějším turistickým cílum v této oblasti. Délka trasy cca 10 km je z většiny vedena po turistickém značení mimo silnice. Mam pro vás i tajný typ, v Karlštejně můžete kromě hradu navštívit například muzeum voskových figurín nebo muzeum betlémů.

Blíží se i zimní prázdniny

Jako "vášnivá" lyžařka doporučuji všem, kdo mají stejnou zálibu aby navštívili jeden z nejmodernějších ski areálů u nás. Ski areál Klínovec. Každý si zde najde sjezdovku podle svých dovedností, od modré až po černou. Dále je zde připravený snowpark světových rozměrů, velká U-rampa a další skoky a atrakce. V Krušných horách je i spouty možností ubytování v horských chatách nebo hotelích. Myslím, že oslavit takový Silvestr na horách s partou přátel nebo příbuzných může být skvělý a nezapomenutelný zážitek.
                                                                                                      Grauová Dagmar 3.B




Žádné komentáře:

Okomentovat