čtvrtek 10. října 2013

Wayne Gretzky? Ne, Hertl, Tomáš, Hertl!


Wayne Gretzky? Ne, Hertl, Tomáš Hertl!


   Není to dlouho co začala nová sezóna NHL, ve které se objevilo opět pár českých jmen . A právě jedním nich je supertalent Tomáš Hertl.

   Že toto jméno slyšíte poprvé? Není divu, Tomášovi je pouhých 19 let a minulou sezónu válel za HC Slavia Praha. Letos přestoupil do zámořského týmu San Jose Sharks a ukázalo se, že to byl výborný krok jeho kariéry.


   Ve svém debutu v NHL zaznamenal Tomáš hned svou první asistenci a posunul svůj tým k zisku tří bodů nad Vancouverem po výhře 4:1. Hertl se ukázal i ve svém druhém zápase, kdy zaznamenal dva góly, které opět pomohly k výhře  4:1 nad Phoenixem. A pokud se ptáte co přišlo v dalším zápasu, tak Vás jistě bude zajímat, že San José srazilo New York Rangers na kolena výsledkem 9:2 a jakou mírou se na tom podílel Pražský rodák ze San José? Ten poslal za záda Lundquista hend čtyry „banány“ a za zmínku stojí obzvlášť ten poslední, který se zapíše do dějin NHL. Tomáš si při svém úniku přes celé hřiště neznervóznil a těsně u brankáře si posunul puk mezi nohama a poslal puk přímo do šibenice.

   Za svoje výkony Tomáš nyní sklízí velkou chválu, bodeť ne, když vede kanadské bodování celé zámořské soutěže, ale pronásledují jej ostřílený matadoři jako jsou Ovečkin a bratři Sedinové.

   Uznání získává i od významných českých osobností jako jsou Jaromír Jágr, Tomáš Berdych a třeba i Václav Kadlec .

   Věříme, že Tomáš svou formu neztratí a bude pokračovat ve své famózní jízdě napříč NHL a pomůže nám na olympiádě v Sochi.

[Jaroslav Štola, 3.F]

Žádné komentáře:

Okomentovat