středa 25. září 2013

TRX - zdravé cvičení s vlastní váhou vhodné pro celkové zpevnění postavy


Máte problémy s tvarováním své postavy? Chtěli byste se sebou něco dělat, ale nevíte co? Pusťte se do cvičení TRX.

Řada z nás ani pořádně neví, co to TRX je. Celým názvem tedy Total-Body Resistance Exercise. Cílem cvičení je zatížit celé tělo. Jedná se o dva spojené popruhy s madly na konci pro ruce a nohy, které se zavěsí v tělocvičně.

Ptáte se, jak TRX vzniklo? TRX byl původně vyvinut americkými vojenskými a speciálními jednotkami jako všestranný systém pro posilování celého těla i v extrémních podmínkách.
 
Tak tedy chci začít, ale nevím jak. Předem upozorňuji, že TRX není vhodná volba pro úplné sportovní začátečníky. Každý si sáhneme do svědomí. Pro úplné nováčky je lekce s instruktorem tou nejlepší volbou. Nástroj už máte připraven od instruktora. Do madel se zavěsí nohy nebo ruce, vsedě nebo vleže provádíme nespočet cviků. Na závěr nás čeká protažení, které unavenému tělu pomůže s regenerací. A následuje jen nepopsatelný pocit z dobře odvedené práce.

To je zhruba vše, co bych o TRX napsala. Snad jen ještě to, že vlastní zkušenost hovoří za  vše. Chcete se sebou něco dělat? Nebaví vás už posilování obvyklými způsoby? Vyzkoušejte něco nového, vřele doporučuji.

                                                                                                                    Klára Nollová 3.C

Žádné komentáře:

Okomentovat