čtvrtek 18. dubna 2013

Panna Cotta


Ponoř se do Italské kuchyně!

Je potřeba:

•2 plátky želatiny
•500 ml smetany ke šlehání
•200g moučkového cukru
•rostlinný olej na vytření formiček
•100 ml mléka

Postup:

Nejprve vložíme želatinu do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Přidáme ke smetaně cukr a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Vychlazený krém vyklopíme na talíř a ozdobíme podle fantazie ovocem, čokoládou nebo třeba karamelem.

 Dušková Natálie

Žádné komentáře:

Okomentovat