Je potřeba:
•2 plátky želatiny
•500 ml smetany ke šlehání
•200g moučkového cukru
•rostlinný olej na vytření formiček
•100 ml mléka
Postup:
Nejprve vložíme želatinu do hrnce,
zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.
Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku.
Přidáme ke smetaně cukr a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu.
Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne
houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.
Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo
do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.
Vychlazený krém vyklopíme na talíř a
ozdobíme podle fantazie ovocem, čokoládou nebo třeba karamelem.
Dušková Natálie
Žádné komentáře:
Okomentovat