čtvrtek 21. února 2013

Velikonoční beránek


Ingredience:
 
moučkový cukr    200 g
vejce                        2 ks
žlouteky                   5 ks
citronová šťáva    lžička
vanilkový cukr
hrubá mouka        300 g
bílky                        5 ks
 
Na vymazání formy:
 
máslo                     30 g
hrubá mouka          30 g
 
Postup:
 
Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr třeme do pěny asi 30 minut. Potom přidáme citronovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme do růžova asi 45 minut. Upečeného beránka opatrně vyklopíme a podle své fantazie ozdobíme.
 
 
Vošická Kateřina

Žádné komentáře:

Okomentovat