středa 26. září 2012

IPHONE 5


IPHONE 5

Po sérii velmi úspěšných smartphonů, vyráběných pod značkou Apple, přichází další, v pořadí již páté „jablíčko“, které bude v Česku k dostání už příští pátek 28. září. Sehnat ho můžete v prodejnách na pražském Václavském náměstí, brněnské Masarykově třídě a v ostravském obchodním centru Nová Karolína.

Vzhled nového Iphonu 5 je opět o krok napřed než předešlý model. Tělo má z hliníku a skla a zadní část z kovu. Je vyšší a na displeji, který má 4 palce, si můžete užívat mnohem lepší rozlišení a o 44% sytější barvy.  Naopak jeho šířka a váha se snížila. Jeho tloušťka je jen 7,6 milimetrů a váha pouhých 112 gramů.

Co se týče jeho vybavení, novinka sice nemá NFC technologii ani bezdrátové nabíjení, jak mnozí očekávali, zato však má spoustu nových funkcí, které jeho starším modelům chybí. Jedna z nich je podpora LTE, rychlejší datový přenos či fotoaparát, který má 8 megapixelů a může fotit obrázky o velikosti až 28Mpix.

Nový Iphone bude mít také nový procesor A6, který zařídí až dvakrát větší výkon než procesor u předešlého Iphonu. Lepší výkon také budou vydávat sluchátka, která dostanete v balení a která jsou vyrobena tak, aby vedla zvuk lépe do ucha.

Cena v ČR ještě není známá, ale pokud to bude jako v USA, ceny zůstanou a novinka by tedy stála přibližně 16500 Kč za 16 GB verzi, 19900 Kč za 32 GB verzi a 21990 Kč za 64 GB verzi.

Někteří lidé na něj mají názor i takový, že “Žádná revoluce se nejedná, jen peněženka zabrečí.“ Ovšem pro lidi, kteří se v koupi kvalitních a chytrých telefonů vyžívají, je Iphone 5 určitě ten pravý.

Žádné komentáře:

Okomentovat