úterý 1. května 2012

LUCID DREAMING


Jelikož jsem se v minulém čísle snažil přiblížit studentům naší školy stránku 9gag.com, rozhodl jsem se napsat článek, který se k ní do značné míry váže. Zhruba před měsícem se zde stala poměrně diskutovaným tématem věc zvaná lucid dreaming, česky lucidní snění.
                A o co že se vlastně jedná? Lucid dreaming je stav, při kterém si uvědomujete, že sníte a jste schopni své sny ovládat a dělat prakticky cokoliv, co vás napadne. Můžete létat, stavět města, prožít svoji oblíbenou videohru, dát si masáž
J a spoustu dalších věcí, které jsou omezeny pouze vaší fantazií.
                Jenomže jako všechno, ani lucid dreaming není pouze skvělé a báječné, ale má i svoji horší stránku, jelikož můžete prožít i dosti otřesný zážitek. Právě proto se o tom na stránce 9gag dost diskutovalo a podle komentářů byli někteří lidé poměrně dost vystrašení.
                Při špatném provedení se probudíte, jenomže jste paralyzovaní a můžete jenom ležet na posteli a koulet očima. Už v tuto chvíli, kdy zjistíte, že se nemůžete hýbat, asi většina lidí zpanikaří, jenomže to ještě není to nejhorší. Může se vám totiž také stát, že začnete halucinovat, takže uslyšíte různé zvuky, nebo uvidíte příšery, jak se po vás sápou, a další věci, a vy přitom nemůžete vydat ani hlásku. No a úplně nejlepší na tom je, že tento stav se vám může přihodit i při normálním spánku, kdy se nepokoušíte o lucid dreaming, a právě z toho důvodu bylo na 9gag tolik vystrašených lidí.
                Takže pokud vás zaujala možnost ovládat své sny a zažít opravdu neobyčejné věci, na internetu najdete spoustu návodů, jak toho stavu dosáhnout, ale já osobně jsem se k tomu ještě neodhodlal. Hodně štěstí všem spáčům.
Marek Pojezný

Žádné komentáře:

Okomentovat