čtvrtek 29. prosince 2011

NEVĚRA


Všichni jistě víte, co slovo nevěra znamená. Nutno podotknout, že u lidí promiskuitních je nevěra celkem tolerovaná, zatímco u lidí puritánských bychom slovo nevěra slyšeli jen výjimečně. Tudíž by se dalo říct, že nevěra je souzená dle charakteru, staří a stavu člověka a též doby. Takže odpustíš nevěru? Jsi puritán? Nebo máš sklon k promiskuitě?

            Žárlíš? Kontroluješ SMS zprávy v mobilním telefonu partnera? Vidíš za partnerovými překvapivými skutky okamžitě nevěru? Často i takové činy nevěru vyvolávají. Čí nevěra je obhajitelnější? Mužská, či ženská? Myslím, že žádná. A proč se vlastně podvádíme? Většinou jde o sexuální nedorozumění.

Ale i tato všednost je přece projevem vnitřní nespokojenosti. Výsledkem je to, co zraňuje city našeho partnera. Podvádění, nezačněte si vyčítat, co jste udělali špatně, nepřemítejte o tom, co jste mohli udělat jinak, a nepřesvědčujte se o tom, že chyba je na vaší straně. Někdy je problém v obou, někdy v jednom z nich (podvádějícím).
            Bohužel vím, že ani u nás ve škole není nevěra výjimkou.

             Skoro pokaždé je to takový trojúhelník, partneři a milenec či milenka. Prosím zamyslete se nad tím, co pro svého partnera znamenáte, co znamená on pro vás a jestli se to nedá vyřešit jinak. Lepší než dlouhodobá nevěra je rozchod. Proč tak raději neučiníte?!

Žádné komentáře:

Okomentovat