čtvrtek 29. prosince 2011

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ - ”DOD”

    Den otevřených dveří proběhl ve středu 7. 12. 2011 a setkal se s velkou návštěvností potencionálních uchazečů o studium na naší škole. Od 15 hodin vrcholily přípravy všech učitelů, kteří chtěli nějakým způsobem představit svou katedru. Bylo vidět, že to všichni brali velmi vážně a své třídy vyzdobili, jak nejlépe uměli.

     Opravdu velkou návštěvnost zažila Literární kavárna,  profesoři českého jazyka a literatury zkrášlili učebnu 305 jako opravdovou kavárnu, kde jste si mohli nechat nalít jasmínový čaj a prohlédnout si práce našich žáků. V učebně S3 si účastníci mohli pod vedením prof. Herzové vyzkoušet psaní všemi deseti na slepé klávesnici, což se setkalo také s velkým úspěchem.

   Všeobecný optimismus udržoval pan prof. Hladík. Ten svými vtipy a širokým úsměvem zodpovídal rodičům i potencionálním žákům jejich všetečné dotazy a lákal je do své třídy zeměpisu. Tam si každý mohl vyzkoušet, zda má přehled v zemích Evropy a jestli dokáže správně zařadit orgány do lidských útrob.

   Za zmínku ovšem stojí i katedra cizích jazyků, mnohé překvapilo, že zde se dokonce vyvařovalo! Ve třídě, kde se účastníkům ”DOD” představoval ruský jazyk, bylo totiž možné ochutnat pravé ruské pochoutky. Katedra přírodních věd v učebně 304 zase lákala ty, co si rádi lámou hlavu nad hlavolamy a skládačkami, tu ovšem někteří rodiče „odsoudili“ za to, že to na ně celé působí jako škola hrou.

   Obecně podle průzkumu chyběli uchazečům lidi, kteří by jim poskytli obecné informace o přijímacím řízení, způsobu výuky atd. Tváře potencionálních uchazečů byly naprosto nečitelné, tudíž nelze s jistotou říci, koho škola zaujala natolik, že by se k nám rád přihlásil. Počkejme si do začátku dalšího školního roku.

Žádné komentáře:

Okomentovat