Lilkové lasagne
V dnešní době je
především oblíbené žít zdravě a dodržovat správnou životosprávu. Proto mám pro
vás skvělý tip, jak si uvařit zdravé a chutné lilkové lasagne. Tento recept
jsem sehnal přes mobilní aplikaci „FitRecepty“. Je to aplikace kde je mnoha
zdravých receptů, které jsou rozděleny do několika kategorií (např: snídaně,
obědy, chutné mlsání, atd..). Jsou zde mnohdy lehké a chutné recepty. Proto vám
tuto aplikaci vřele doporučuji. Věřím, že si zde přijdou na své jak vášnivé a
zkušené kuchařky tak i prostí začátečníci. Tak neváhej a zkoukni to!
Seznam ingrediencí
Ø 4 střední lilky
Ø 2 lžíce
olivového oleje
Ø 2x nízkotučná
mozzarella
Ø 1 lžička
oregana
Ø 1 lžička
tymiánu
Ø sůl, pepř, 20g
kukuřičné strouhanky
Ø 20g parmezánu
Postup přípravy
Ø Troubu
předehřejeme na 190 stupňů.
Ø Lilek si
podélně nakrájíme plátky. To samé uděláme s rajčaty a mozzarellou.
Ø Lilek obalíme
ve směsi koření a oleje.
Ø Vyložíme si
menší formu pečícím papírem.
Ø Vrstvíme na
sebe lilek, rajčata mozzarellu. Poslední vrstvu posypeme strouhankou smíchanou
parmazánem.
Ø Pečeme při 190
stupních 35 minut.
Ø Po upečení
rozdělíme na 4 porce a podáváme.
Daniel
Pilecký, Lukáš Vokoun 3.C