úterý 10. února 2015

WARNING!!!!!!!!!!!!



Rada k nezaplacení


Jako letošní maturantky, si začínáme uvědomovat, že tři roky flákání jsou přeci jenom znát. Bylo to leháro, kdy jsme se neučily, nepřipravovaly se, nesoustředily se, ale kdybychom se mohly vrátit o rok nebo dva zpět, určitě bychom ten čas využily jinak a teď, dva měsíce před praktickou maturitní zkouškou, bychom byly více v klidu a možná bychom se i trošku těšily.

Každým dnem jsme praktické zkoušce blíž a blíž a dokopat se k tomu, abychom se začaly pořádně připravovat, je snad ta nejtěžší věc, kterou si nikdo nedokáže představit, pokud to tedy sám nezažil. Bývalí maturanti a úspěšní absolventi nám chtějí pomoci tím, že nám říkají, že je praktická zkouška lehčí, než se zdá, ale my, jakožto vystresovaní maturanti jim nevěříme a nechápeme jejich nastolený klid.

Díky doučování, které jsme si zařídily, se častokrát přistihneme, že vždy nudné a nezáživné účetnictví, může být vlastně i zábava a častokrát, když to tedy chápeme, nás i baví. K tomu, asi aby nás ještě více vystresovali, nám zkrátili čas k vypracování zkoušky z původních 120 minut na pouhých 90 minut. Ano, není to tak velký rozdíl, ale pro nás to představuje větší stres, že to nestihneme. Samozřejmě, se zde najdou i výjimky, které budou hotové během chvíle, ale my, autorky tohoto článku, bychom určitě dvě hodiny přivítaly s nadšením a možná by nám ani nevadilo, kdyby byl čas delší. Možná to říkáme teď, protože pořádně nevíme, co nás vlastně čeká a po zkoušce se možná připojíme k úspěšným maturantům, kteří nám teď tvrdí, jaká je to pohoda, ale možná si zkoušku zopakujeme v září a kdyby k tomu nedej bože došlo, aspoň budeme vědět, co nás vlastně čeká.

Co tím to článkem vlastně chceme říct? Je to jednoduché, praktická zkouška je pro všechny stejná (jen se lehce liší mezi obchodní akademii a lyceem) a tři roky přípravy by měly stačit, pokud tedy vše v počátku pochopíte a nevykašlete se na to. Naší radou pro vás, Milí budoucí maturanti tedy je: věnujte se pořádně účetnictví a ekonomii a budete mít ve čtvrtém ročníku větší pohodu a klid. Jedinou vaší starostí bude opakování věcí, které už dávno umíte, a nebude muset, jako my dvě, dohánět nové učivo, tedy staré, ale pro nás nové, v posledních dvou měsících. Samozřejmě, že zde bude další příprava k státním zkouškám a školní zkoušce, ale na to bude ještě nějaký čas po praktické zkoušce a navíc, s tímto vám velmi pomohou vaši učitelé, kteří, stejně jako my, chtějí, abyste vše v poklidu zvládli.

Tímto vám přejeme mnoho úspěchů a užívejte si chvíle, které ještě máte před sebou. Samy jsme nikomu nevěřily, jak ten čas v maturitním ročníku uteče a podívejme se teď. Máme pár dní před maturitním plesem a maturitu na krku a to jsme sem, na školu, před čtyřmi lety vstupovaly jako bažanti.

 

Valentová, Grauová 4. B

 

Žádné komentáře:

Okomentovat