úterý 9. září 2014

Mistrovství světa v hokeji 2015




Oficiální maskoti Bob a Bobek k mistrovství světa 2015 v ledním hokeji během jejich představení v Praze.



Jak jistě víte, příští rok čeká Českou republiku velká událost, hlavně tedy pro sportovní nadšence. V květnu následujícího roku (2015) bude Praha a Ostrava hostit hokejové reprezentanty z celého světa. Už po desáté bude mí Česko tu čest.

Česká republika a Ukrajina mezi sebou soupeřila, kdo bude šampionát pořádat. Nakonec v hlasování vyhrálo Česko s počtem hlasů 84 a tím byla Ukrajina potlačena do pozadí jen se svými 22 hlasy.

Hokej je pro Českou republiku velmi významný, vždyť v hokeji jsme opravdu dobří a je pro nás velkou pýchou. Vždyť zavzpomínejme na významné okamžiky naší hokejové minulosti.

Třeba Zimní Olympijské hry v Naganu v roce 1998, kde český reprezentační tým získal první místo anebo také třikrát po sobě vyhrané mistrovství světa z let 1999 až 2001. Tyto významné události si nedávno slavní hráči připomněli přátelským utkáním zvaným: Zlaté utkání, které proběhlo 30. srpna a účast slavných hokejistů byla opravdu veliká. A také pro fanoušky byla pocta vidět tyto hvězdy pospolu na ledě. Utkání nakonec skončilo 7-7, ale v roce 2015 se plánuje tuto událost zopakovat a to právě během chystaného mistrovství světa.

Oficiálním prodejcem lístků na utkání je SAZKA TICKET a ceny vstupenek na jeden zápas základní skupiny se budou pohybovat od 190 Kč do 1690 Kč. Na čtvrtfinálové zápasy bude možné zakoupit vstupenky v cenových relacích 2390 Kč a 2990 Kč. Vstupenky na semifinále v pražské O2 Areně jsou v hodnotě 4690 Kč a 5790 Kč, ceny vstupenek na zápas o 3. místo budou 4290 Kč a 5390 Kč. Souboj o světové zlato mohou fanoušci sledovat po zakoupení vstupenek v hodnotě 7190 Kč resp. 8990 Kč.

Pro někoho možná velké částky, ale myslím, že některé zápasy opravdu budou stát za to, vidět na vlastní oči. Vždyť ne každý den máme v naší malé zemi tolik světových a kvalitních hokejistů. A hlavně, jakmile jde o hokej, celý národ fandí a drží spolu. To je na tom to hezké a podpora fanoušků dodává energii i hráčům na hřišti.



E.Valentová 4.B

Žádné komentáře:

Okomentovat