úterý 9. září 2014

Festival v podhradí hradu Okoř


Jako každý rok jsem se zúčastnila festivalu Okoř. Tento rok bylo opět vyprodáno a počasí nám tentokrát moc nepřálo. Vstupenky stály v předprodeji jako každý rok 450,-. Je lepší kupovat si na tento festival vstupenky hned po zveřejnění, jelikož je vždy vyprodaný a vstupenky tím pádem nejsou dostupné na místě. Tento festival je složen ryze z českých skupin. Letos se zúčastnilo 6 zpěváků a 3 skupiny. Jako každý rok festival začínal reprodukovanou hudbou kolem poledne. První zpěvák začínal v 14.00. Měl to těžké, protože začínal před vyprodanou loukou a k tomu mu silně pršelo, což pro tento festival, který se koná vždy druhý víkend v srpnu, není typické.

 Ráno po probuzení opravdu velmi pršelo, rozmýšleli jsme, zda vůbec pojedeme. Kolem jedenácté dopoledne jsme se rozhodli, že pojedeme. Jediné co nám ještě zbývalo, byla veliká auto plachta na sezení, z důvodu toho, že zem byla velmi promáčená. Auto plachtu sehnat bylo veliké umění. Objeli jsme asi 5 obchodů a nikde jí neměli až v tom posledním obchodě. Po nakoupení plachty jsme se vydali v početné skupině na festival. Jelikož jsme přijeli včas, měli jsme velmi dobré místo na kopci, tudíž jsme viděli velmi dobře na podium. Jak už jsem zmiňovala, byly velké dešťové přeháňky. Tudíž z celé zelené louky se rázem stala velká zabahněná plocha. Což musím uznat, byla veliká změna oproti předešlým rokům, kdy bylo krásně a vždy jsme přijeli spáleni. Letos jsme přijeli domů pěkně zabahnění. Stejně jsme se smáli a bavili se, jako kdyby svítilo sluníčko. Člověku, který se dobře baví, vůbec nevadí, že prší a stejně si to užije a nelituje, že jel.

Tento festival je velmi známý a projevilo se to na tom, že jsem zde potkala pár lidí ze školy. I přes to, že byla zima a pršelo, stál tento festival za to a vím, že příští rok se naše početná skupinka vrátí na místo činu a oslaví spolu se všemi zúčastněnými 15. výročí festivalu Okoř.


 
 
 
 
Kristýna Tesařová 4.B

Žádné komentáře:

Okomentovat