čtvrtek 9. ledna 2014

Tým neuspěl!

   V pátek 29. 11. se pár vyvolených z naší „Resslovky“ sešlo v útrobách florbalové haly Děkanka na Pražského Povstání, aby porovnali síly s ostatními středními školami z Prahy. Ačkoliv byl náš tým zvaný „CaCAO“ posilněn jednou dívkou z prvního ročníku, která „válí“ za florbalový klub TJ JM Chodov, náš výkon nebyl zrovna oslnivý. Dokázali jsme vyhrát pouze jeden ze tří zápasů, a to sice jen ten první, který jsme odehráli v devět hodin proti střední škole TRIVIS, což byl papírově nejslabší soupeř. To se také projevilo na hřišti, když jsme je „přejeli“ rozdílem třídy (6:3) a svůj HAT-TRICK zaznamenal náš benjamínek týmu Honza Kopecký z druhého ročníku.

[2] CaCAO : OA Kubelíkova
    Druhý zápas už byl složitější. Ačkoliv jsme byli favorité před zápasem my, tím myslím hráče hrající za tým CaCAO, tak jsme svým výkonem opět zrovna nezazářili. Vstoupili jsme do zápasu s tím, že to jsou jasné tři body, které nyní urveme, ale opak byl pravdou. Soupeřův skvělý gólman je držel nad vodou a dlouho nám nedovolil ujmout se vedení. Po chvilce se nám ale podařilo dvěma zásahy ujmout vedení a do druhého poločasu tak vstupovat s výhodou vedení, ale než jsme se stihli v druhém poločase vzpamatovat, náš tým prohrával 2:3, což nebylo vůbec příznivé pro tým a ani paní profesorce Jelínkové se to nelíbilo. Do zápasu jsme se nakonec už nedokázali vrátit a zápas skončil s výsledkem 2:3 pro střední školu OA Kubelíkova.


[3] CaCAO : SSŠVT
   Jako třetí soupeř nás čekali studenti ze školy SSŠVT, kteří  zrovna nepůsobili jako bůh ví jaký soupeř. A s tím jsme do zápasu také vstoupili. Ale zápas pro nás skončil již během prvního poločasu, když za nepříznivého stavu (0:3) soupeř zranil našeho kapitána Jakuba Zelenku. Ten utrpěl bolestivou ránu na hlavě a na jeho osud závisel na rychlém převozu do nemocnice, což se také podařilo, a Honza mohl jít hned v pondělí do školy.

   První hrací den nedopadl zrovna podle našich představ, ale dostali jsme šanci na reparát ve druhém hracím dni, ve kterém jsme chtěli uspět a probojovat se do PLAY-OFF této profesionální středoškolské soutěže. Tato šance na opravu přišla brzy, již dva týdny po prvním hracím dni. Byl to pátek třináctého, kdy se tým CaCAO opět sešel v hale na Praze 4.

[4] CaCAO : Gymnázium Jana Keplera
   Nyní před námi byl nejspíše nejsilnější dosavadní soupeř, a to studenti z Gymnázia Jana Keplera. Zápas byl velice bojový a pro oko diváka atraktivní, ačkoliv jsme ze začátku ztráceli se soupeřem krok a prohrávali 0:2, tak jsme zápas dokázali ve druhém poločasu otočit a ujali jsme se vedení 4:3, což byla pro nás konečná a soupeřův gól v poslední minutě utkání nás poslal do kolen. Zápas jsme pouze remizovali 4:4.

[5] CaCAO : OA Holešovice
   Poslední zápas ve skupině nás čekal s týmem z Obchodní akademie Holešovice. Tento tým byl papírově nejslabším soupeřem, což se také v zápase ukázalo. Soupeř s námi dokázal držet krok jen chvilku. Tým CaCAO vyhrál 7:5. To ale nestačilo a ve skupině jsme se umístili pouze na nepostupovém  místě, což znamená, že na jaře už budeme pokračovat pouze ve skupině útěchy.

[Jaroslav Štola, 3.F]
 

Žádné komentáře:

Okomentovat