středa 26. září 2012


Bonjour!       Hello!         Guten tag!              Dobrý den!
S
tudium v zahraničí je v současné době velmi oblíbené. A to nejen mezi českými studenty. Je to totiž velice snadný způsob, jak se naučit jazyk, poznat nové lidi a kulturu, najít si přátele z jiné země a ještě máte šanci se trošku osamostatnit a najít si možné budoucí zaměstnání.
Studium v zahraničí nabízí opravdu neomezené množství možností, které jsou především kladné. Jedinou negativní stránkou této věci by mohlo být, že je mnohdy nákladné. A to hlavně pokud se rozhodnete studovat opravdu daleko a dlouhou dobu. Nejlepší variantou, jak jet studovat do zahraničí je přes nějaký studentský program. Díky němu totiž budete přijati na školu, budete mít zajištěné ubytování a všechny potřebné formality za vás vyřídí někdo jiný.
                    Je-libo studium na těch nejprestižnějších univerzitách po celém světě, jako je  Harvard, Cambridge, Oxford, Sodoma či Yale?

Jeden článek uvádí osm nejprestižnějších univerzit světa. Zde je máte:


1. místo – Harvard
2. místo – Yale
3. místo – Cambridge
4. místo – Oxford
5. místo – Princeton
6. místo – Tokijská univerzita
7. místo – Massachusetts Institute of Technology
8. místo – Berkeley

Pro zajímavost uvádím internetové stránky, kde zjistíte jaké předpoklady musí splňovat student těchto osmi univerzit, školné nebo i známé osobnosti, které zde studovali.
Xman.cz, kde do kolonky na hledání napíšete Osm nejprestižnějších univerzit světa.

Je mi jasné, že na tyto univerzity dosáhnou pouze ty nejlepší z nejlepších, ale každý je strůjcem svého štěstí, tedy ne vždy se vyplatí hodit flintu do žita!!

Záleží tedy pouze na rozhodnutí každého jedince, jestli nezkusí své štěstí mimo naši republiku a nevydá se studovat do jiných zemí.
Každopádně doporučuji nalézt si co nejvíce informací o daném studiu v zahraničí (ubytování, ceny…)


Program Erasmus.cz, vytvořený národní agenturou pro evropské vzdelávací programy,  je jasnou volbou pro každého, kdo uvažuje o studiu mimo naši republiku. Je zde mnohem více informací týkajicích se této volby studia. Cíl tohoto programu je připravit
vysokoškolské studenty, kteří si přejí studovat a pracovat v zahraničí.

Líbí se mi zpracování internetových stránek www.ef-czech.cz, kde najdete nejenom nabídky ke studování v zahraničí se vším všudy, ale i různé jazykové kurzy v zahraničí.
Je zde více forem studia v cizině – např. akademický rok. Celé to na mě působí přehledně, každý s jasným cílem, kde studovat, si tu najde užitečné informace.

Další doporučením je návštěva internetových stránek www.studentagency
.cz, kde si přímo kliknete na jazykové a studijní pobyty a dále už záleží na vás.
Uveden je zde i hledáček vysokých a středních škol na celém světe. Pokud se Vám nějaká nabídka zalíbí je zde možnost i rezervace.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat