úterý 24. září 2019

Letos studenti Resslovky podnikají


zdroj: https://jaczech.org/


          Letos poprvé se naše škola zapojila do programu s názvem JA Studentská firma (Junior Achievement Czech). Studenti si na vlastní kůži mohou vyzkoušet, jaké to je být skutečnými podnikateli.


          JA Czech je součástí mezinárodní neziskové organizace JA Worldwide. Hlavním úkolem tohoto projektu je poskytovat mladým lidem praktické ekonomické vzdělávání a podporovat rozvíjení jejich znalostí a dovedností. Studenti zapojení do projektu mají možnost účastnit se různých veletrhů, workshopů a soutěží, těm nejlepším se může naskytnout šance také cestovat do zahraničí. Není to ale tak jednoduché. Nejtěžší otázkou pro začínající podnikatele je: ,S čím podnikat?´ V dnešní době je skutečně těžké přijít na trh s něčím novým a originálním, co lidi zaujme. Zkuste se sami zamyslet, co nového byste chtěli světu nabídnout? S tímto problém si studenti budou muset poradit. Produkty by měly souviset se současnými ekologickými problémy světa. Na naší škole studenti 3. ročníků v rámci volitelného předmětu utvořily dvě skupiny, z nichž se mají postupně vyvinout skutečné firmy. Jedna s firem si zvolila jako svůj produkt přírodní kosmetiku, druhá tašky a navoskované svačinové pytlíky z použitého textilu. Obě firmy budou mít ještě spoustu práce, důležité je však VYTRVAT!






Adéla Krupková, 3.E

1 komentář:

  1. Dobrý den, tady je rychlý, jen v případě, že zoufale potřebujete kouzelné kouzlo, které vám pomůže oživit váš rozpadlý vztah, je opravdu všestranný, soucitný a spolehlivý, pokud jde o kouzlení. Doktor Egwali pravopis domů je tou pravou volbou pro vás. Kontaktujte ho a vysvětlete mu, a mohu vás ujistit, že zbytek by byl úplnou magií, můj milostný život byl na pokraji zhroucení, dokud jsem si neobjednal milostnou frázi, jsem dnes živým svědkem, proto používám toto médium k dejte světu vědět o tomto velkém doktorovi čarodějnic, který mi přinesl klid a pohodu, promluvte si s ním ještě dnes a nechte své emocionální obavy zahodit.
    Oslovíte ho na těchto kontaktech!

    WhatsApp: +2348122948392
    Kurýr: dregwalispellbinder@gmail.com

    OdpovědětVymazat