pondělí 13. května 2019

Strach, křik a hysterie


Tři slova, jenž v každém z nás vzbuzují hrůzu. Ano, hádáte správně, jedná se o legendární únikovou hru The Chamber, kterou jsem měl tu čest při školním výměnném pobytu s Němci navštívit.

Jak jsem již zmínil, The Chamber je úniková hra, která má v České Republice vysokou popularitu a navštívil ji dokonce i herec Tom Holland, známý především pro svou roli nového Spider-Mana. The Chamber momentálně nabízí 7 unikátních únikových her s rozdílným dějem a prostředím. Mezi jejich nejlepší únikové hry patří Dům duchů 2: Poltergeist a nově vzniklá úniková hra Kingdomcome Experience by The Chamber, která vznikla ve spolupráci s úspěšnou českou počítačovou a konzolovou hrou Kingdomcome Deliverence, která obsahuje tří hodinový zážitek plný úkolů, dějových zvratů a dobových herců v tvrzi Malešov u Kutné Hory. Já osobně jsem navštívil Dům duchů 2: Poltergeist.


Areál, ve kterým se The Chamber nachází vypadá na první pohled poměrně male, ale brzy jsem se přesvědčil o tom, že je ve skutečnosti mnohem větší, než vypadá. Zaměstnanec na recepci nás mile a vřele uvítal. Nenechal nás čekat zbytečně dlouho a za chvíli se s námi vydal do části určené konkrétně pro naši únikovou hru. Ve zkratce nám řekl pár pravidel, poté nás vybavil dvěmi velkými svítilnami, uvedl nás do děje a vyslal dovnitř. Jelikož doufám, že si spousta z vás po přečtení této recenze okamžitě otevře jejich stránky a zarezervuje si nejbližší termín, tak vám nebudu spoilerovat, co všechno tam bylo, ale něco vám přece jen řeknu. Připravte se na zážitek plný napětí, adrenalinu a strachu, který je tak nezapomenete! Rozhodně doporučuji pro všechny, kteří chtějí prověřit svoji statečnost, nebojácnost a společně se se skupinou dalších až pěti lidí utkat s logickými hádankami. Tato úniková hra prověří téměř všechny vaše schopnosti a rozhodně to bude stát za to!
Jedna z velkých nevýhod je ovšem cena a čas. Každá z únikových her trvá přibližně hodinu a i když se jejich cena liší, minimálně 3 až 4 tisíce korun si připravte.
The Chamber patří jednoznačně mezi nejlepší únikovou hru v České Republice a i přes nákladnou cenu se do poslední koruny bezesporu vyplatí!


Šimon Urban
(recenze)



Žádné komentáře:

Okomentovat