pondělí 26. listopadu 2018

Kam na brunch?

Kam na brunch? 

Toť otázka. Často když chceme s kamarádkami někam na brunch, tak i když nám v předchozí kavárně moc chutnalo, chceme přeci jen zkusit něco nového.


Nejdřív bych asi měla začít tím, co to vlastně brunch je. Brunch je pozdní snídaně nebo brzký oběd a i z toho vlastně vznikl název, spojením slov breakfast a lunch. Většinou se jí vajíčka na všechny způsoby, pečivo na sladko i na slano, prostě vše co by jste si normalně mohli dát k takové vydatnější snídani nebo k lehčímu obědu. Brunch si můžete udělat i doma, ale vyrazit na něj s kamarády nebo rodinou do nějakého hezkého podniku má přece jen své kouzlo. V posledních letech je to přeci jen velký trend a kam tedy na brunch vyrazit najdete v následujících bodech.

1. Kavárna co hledá jméno

      Hippster kavárna se nachází v bývalé truhlárně ve vnitrobloku, kousek od stanice metra Anděl. Mají tam jak vnitří tak i venkovní posezení. Ve všední den si určitě místo na sezení najdete, o víkendu v dopoledních hodinách je to občas trochu horší, proto je lepší si udělat rezervaci. Asi nejlepší z nabídky je vejce Benedict soufflé se slaninou a ze sladkého Karamelový trhanec s pomerančovým sabayonem.

2. Cacao Prague

Kavárna v centru Prahy kousek od náměstí Republiky. Cacao asi není určený přímo pro brunch a ani v menu nemají tuto kategorii jako v jiných podnicích, ale i tak si určitě přijdete na své. Kromě brunch jídel tam také můžete ochutnat jejich dorty, zmrzliny ale mají i teplé polévky dle denní nabídky. Najdete zde bagel se smaženým vejcem, avokádem a rajčaty a mají tu i nyní velmi proslavený acai bowl.

3.Coffe room

Malá útulná kavárnička na Vinohradech. Každá židle jiná, výhled z okna na staré pražské domy má něco do sebe. Bohužel často je kavárna plná a rezervace neberou. Snídaně jsou skoro každý den obměnované. V nabídce najdete výborný avo toast s kozím sýrem nebo sušenými rajčatym, ale také banana bread nebo chleba s domácí marmeládou.


Ve všech třech kavárnách samozřejmě mají výbornou kávu.

Tak snad jsem Vás aspoň trošku navnadila a v nejbližších dnech vyrazíte na nějakou dobrotu.

Tereza Andrejková, 3.E




Žádné komentáře:

Okomentovat