úterý 22. listopadu 2016

Recept na vánoční perníčky


Recept na vánoční perníčky

Vánoce se blíží a s nimi i každoroční pečení cukroví. Proto jsme si pro Vás připravily recept na skvělé, jednoduché a hlavně výborné perníčky.

 

Co budeme potřebovat na těsto? (Ingredience)

·        650 g hladké mouky

·        250 g moučkového cukru

·        100 g medu

·        50 g másla

·        4 celá vejce

·        10 g jedlé sody

·        2 lžíce kakaa

·        2−3 lžičky koření – skořice, hřebíček

·        1 vejce na potření perníčků

Postup přípravy těsta:

Výše uvedené suroviny zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odležet. Druhý den vyvalujeme cca 3 mm silné plátky, ze kterých pomocí formiček vykrajujeme různé tvary. Pečeme asi 10 minut při 180 °C dozlatova. Horké perníčky potíráme rozšlehaným vajíčkem, aby se leskly. Perníčky můžeme ozdobit bílkovou polevou dle svého gusta. Kutilové si s perníčky jistě vyhrají, protože můžou vyzdvihnout svou fantazii. Samozřejmě můžeme servírovat i bez polevy.

 

Co budeme potřebovat na bílkovou polevu? (Ingredience)

·        150 g moučkového cukru

·        1 bílek

·        ½ lžičky škrobové moučky (Solamyl)

·        Pár kapek citronové šťávy


Postup přípravy polevy:

           Dvakrát přesátý moučkový cukr vymícháme s přepasírovaným bílkem, škrobovou moučkou a citronovou šťávou dohladka. Poleva by se neměla roztékat. Pomocí sáčků na zdobení kreslíme na perníčky ornamenty.

 



           Přejeme příjemné prožití Vánočních svátků plné sladkostí a dobrot. Recept zvládne opravdu každý, nebojte se toho! Držíme palce. J
 
 Vokurková, Smělíková

Žádné komentáře:

Okomentovat