úterý 29. března 2016

 

                                            
  Přednáška o drogách v Divadle U Hasičů


Všechny třídy třetího ročníku byly  29. března 2016 na přednášce o drogách v Divadle U Hasičů. Přednáškou nás po celou dobu provázel policista Major Badin zabývající se  kriminalitou a drogami. Seznamoval nás s jednotlivými drogami, s jejich složením i účinky.
 Na samotném začátku přednášky nám objasnil, že i alkohol je droga, dále také, že samotné užívání drog není trestné. Vyprávěl nám příběhy lidí, kteří spadli do užívání drog. Jejich příběhy a zvlášt' jejich konce byly jako odstrašující příklady. Snažil se nám vysvětlit, že pokud se dostanete do užívání drog, není snadné se z něj dostat zpět, a že se jen málo lidí  vrátí zpět do normálního života. Ukazoval nám spot proti drogám, kde byli reální lidé před a po užívání drog. Změna jejich zevnějšku byla více než patrná. Také nás seznamoval s dobou trestu při spáchání zločinu spojeným s drogami. Do své přednášky přidával své vlastní zkušenosti, ovšem jak sám řekl, žádné velké zkušenosti  za sebe s návykovými látky neměl leda tak v mládí s nikotinem :D .
Dále nám vyprávěl,jak je těžké pro něj jako policistu přijít za rodinou a oznámit jim, že člen jejich rodiny se už nikdy nevrátí zpět domů. Na závěr se s námi rozloučil se slovy, že doufá,že si nikdy nebudeme ničím takovým muset projít. Přednáška byla rozhodně zajímavá a poučná, dobré také bylo, že přednášejícím byl policista, který má s těmito věci zkušenosti a mohl tak i mimo jiné zodpovědět naše dotazy.
Sandra Ferreira, 3.D


Žádné komentáře:

Okomentovat