pondělí 16. června 2014

Prázdniny na dosah


 
Každý to zná, uzavírání klasifikace se blíží a každý student se snaží nahnat dobré známky, aby o prázdninách neměl starosti s tím, zda na konci sprna udělá reparát a projde tak do dalšího ročníku. Je vtipné pozorovat spolužáky jak se stresují, jelikož známkám a docházce od začátku druhého pololetí  nevěnovali pozornost.

Kolem sebe slyším známé fráze typu: „Vážně se od dalšího roku budu učit!“ ale pravdou je, že se student přes prázdniny rozdovádí a do dalšího roku vstupuje stejně jako do minulého, což nás vede k tématu prázdniny. Volné dny tento rok začínají už v pátek 27. června, ale pro nás, studenty, bohužel další školní rok začíná přesně 1. září.

Každý student se těší, že o prázdninách zažije to pravé „dobrodružství“ o kterém bude moc vyprávět svým spolužákům v novém školním roce a také se těší na teplé večery, kdy bude moc být celou noc venku a vesele popíjet a kouřit, jak většina studentů má ráda. Velká část lidí pojede na prázdniny do zahraničí, nebo jen s rodiči na chatu.

Čím je člověk starší, tím si plánuje svoje prázdniny více se svými kamarády, příteli či přítelkyněmi, hlavně ne s rodiči, jelikož jim přijde, že dovolená s rodiči je „trapná.“ Avšak v mnoha případech to nevyjde, ale když ano, jedná se o výlety na různé festivaly, k přehradním nádržím po Čechách, jako je například Orlík, či Slapy, nebo také k jezeru Mácháč, kam každoročně zavítá mnoho lidí, jelikož se můžou vesele bavit do rána do noci.

Tímto bych chtěla říct, že doufám, že si každý student užije prázdniny jak se patří a neudělá mnoho průšvihů, aby mohl v září zasednout znovu do školních lavic a vesele se vzdělávat a nadávat na učitele, jak tomu je pokaždé.

Tady, opět přidávám odpočitávadlo pro ty, kteří se už stejně jako já, nemohou dočkat.
 
E.V

Žádné komentáře:

Okomentovat