úterý 7. ledna 2014

Horko, sucho a písek, to je rally Dakar

"Dnes máme za sebou opravdu adrenalinový zážitek, místy až brutální" prohlásil Aleš Loprais po 1. etapě.


V pondělí 6. 1. 2014 odstartovala nejtěžší rally na světě. Ano, je řeč o rally Dakar. Závod započal v San Luis, na jezdce po zahájení čeká několik náročných etap, kde se setkají  nejenom s pískem a kameny, ale budou muset překonat i nejsušší místo na planetě -  poušť Titicaca. Letošní rally se zúčastní 472 vozidel, což je o 23 více než v loňském roce. To znamená, že čeští jezdci mají silnou konkurenci.

Výsledky 1. etapy


Češi se nejvíce zajímají o kategorii kamiónů a právem, neboť Aleš Loprais se svou Tatrou zaostává po 1. etapě o 10 vteřin za Rusem Mardějevem a to je krásné druhé místo. Další nejlepší Čech je Martin Kolomý, ten po technických problémech nabral ztrátu 36 minut a do cíle dojel na 32. místě. V kategorii aut má premiéru Josef Macháček, bohužel měl problémy se svou buginou a ta musela být do cíle dotažena. V motocyklech se na výborném 24. místě z Čechů nejlépe umístil David Pabiška .

Doufám, že se čeští jezdci budou probojovávat na lepší pozice a držím jim palce, aby hlavně dojížděli ve zdraví. Vždyť je to Dakar.

Daniel Vodička, 3.D

Žádné komentáře:

Okomentovat