středa 15. února 2012

VELETRH GAUDEAMUS


Ve dnech 24.-25. 1. 2012 proběhl na pražském Výstavišti v Křižíkových pavilonech D a E veletrh Gaudeamus věnovaný vysokým školám. Veletrh byl otevřen oba dny pro veřejnost od 8 do 16 hodin. Představilo se nám 156 univerzit, vysokých a vyšších odborných škol, 232 fakult s více než 3000 studijními obory. Zastoupeny byly jak školy tuzemské, tak zahraniční.
 
Součástí vstupenky byl tištěný katalog s kontakty a termíny podání přihlášek a přijímacího řízení. Studenti, kteří se před návštěvou registrovali, dostali i tištěný návod ,,Jak na VŠ´´ a ,,Slovníček VŠ pojmů.´´ Vystavovatelů jste se mohli zeptat na to, co vás nejvíce zajímalo. Pokud jste měli zájem, dostali jste velmi vyčerpávající informace a brožurky (letáčky) od vámi vybraných škol. Jako jedna z příjemných skutečností byla, že školu prezentovali ve většině případů studenti nynější či bývalí. Proto vám mohli sdělit i osobní dojmy a pocity. V jednom z pavilonů stál stánek s poradenstvím při výběru studijního oboru.  Probíhal zde i doprovodný program ,,Věda pro život´´ a přednášky vystavovaných škol.
Veletrh měl pomoci studentům při rozhodování o budoucím studiu, přiblížit náplň budoucího studia a uplatnění v oboru. Zdá se, že studentům pomohl, mě určitě.
Milé a příjemné vystupování bylo skoro samozřejmostí. Bohužel se našli i tací, kterým to chybělo. Návštěvnost velmi překvapila početností.

Žádné komentáře:

Okomentovat