středa 13. listopadu 2019

Předmaturitní stres


Většina z nás brzy čeká nebo bude brzy čekat maturitní zkouška, která se hodně projevuje v dlouhodobém stresu. Stresové situace, jsou zátěž pro náš organismus a ničemu nepřispívají. Proto musíme stresu předejít a zkusit pár typů, které pro vás mám.

1. Pochvalte se

Samomluva je jedním ze způsobů, jak se se stresem vyrovnat. Všichni hovoříme sami se sebou, ale záleží na tom, jaký tón zvolíme. Zatímco pozitivní samomluvou se lze povzbudit, ta negativní stres naopak zvyšuje. Abyste se cítili lépe, zkuste si pozitivní samomluvu trénovat každý den.

2. Nenechte se „vytočit“

Vyskytuje se mnoho napjatých situací, jak v práci či škole, tak doma, na silnici i na veřejnosti. Stres přichází při nedostatečné komunikaci s okolím, stejně jako při nekonečném čekání ve frontě na pokladnu.


3. Hledejte potěšení

Když víte, že vás stres ovládá, a cítíte se špatně, udělejte něco, co vám zvedne náladu.

4. Denně relaxujte

Relaxace je víc než jen sezení v křesle a sledování televize. Aby byla účinná, měla by zmírnit napětí v těle i duši. Vyzkoušejte jógu, tai-či nebo meditaci. Jako jakákoliv jiná činnost i relaxace potřebuje procvičovat. Například technika hlubokého dýchání je jednoduchá a za chvíli ji zvládnete sami doma.


Výsledek obrázku pro pozitivní obrázky
                                                                                                                                     Drahoňovská, 4. C

Žádné komentáře:

Okomentovat