středa 13. listopadu 2019

Letná 2 - znovu za demokracii!!

Již tuto sobotu, 16. listopadu, je znovu svolaná velká demonstrace na Letenskou pláň proti současnému premiérovi Andreji Babišovi, ministryni spravedlnosti Marii Benešové a celkově proti vývoji politické situace v naší zemi.

Jedná se již o několikátou demonstraci v posledních letech a o druhou přímo na Letné. Posledně v červnu tohoto roku se na manifestaci dostavilo téměř 300 tisíc lidí. Tím pádem se zařadila na čestné první místo v porevolučních demonstracích co se do počtu účastníků týče. Díky demonstraci bylo ochromeno i pražské MHD. Mnoho stanic muselo být z důvodu přetížení uzavřeno.

Otázkou zůstává, zdali aktuální stav občany opravdu na Letnou dostane. Za prvé premiér Babiš byl v létě zbaven trestního stíhání a celkově jeho popularita bohužel stále roste, za druhé jmenování ministryně spravedlnosti již také není tak ožehavé téma jakožto v polovině roku a za třetí důležitou roli bude hrát faktor počasí. Asi nikomu se moc nechce stát dvě hodiny venku na mrazu.

Až sobota ukáže jak to celé dopadne. Věřím, že se nás na Letné pro demokracii sejde co nejvíce a třeba se na místě i potkáme! A nezapomeňte se cestou z demonstrace stavit stavit v jednom z mnoha Letenských podniků!




Adam Kendziura, 4.E

Žádné komentáře:

Okomentovat