středa 13. listopadu 2019

Konec seriálů a filmů zdarma?

Všechny, kdo si zvykli na pravidelný přísun online filmů a seriálů, čekalo překvapení. Podstatná část populárních videí na populárních pirátských stránkách po celém světě přestala fungovat. Přes 1000 serverů přerušilo svůj provoz.

Největší zdroje pirátských filmů a seriálů pro sledování v prohlížeči ukončily na nátlak protipirátské unie ACE svou činnost. Pirátské stránky v České republice i ve zbytku světa již nefungují. Dříve populární stránky, např. Topserialy.to, oznámily konec svého provozu kvůli nefunkčnímu obsahu.
Pokud se nyní podíváme na stránky topseriálů, uvidíme jen strohé rozloučení.  

Zatímco ale milovníci seriálů pláčou, jiní slaví.

Jelikož se jednalo o pirátství, semkla se v tomto boji proti výše zmíněným službám ACE, což je vlastně sdružení poskytovatelů streamovaného video obsahu. Najdeme zde společnosti Netlfix, The Walt Disney Company, HBO, Amazon, Sony a další. ACE tedy slaví a prohlásil, že Openload tvořil 72% obsahu 50 největších pirátských webů s videem na světě.

Fanoušci se bouří a chtějí demonstrovat

Výsledek obrázku pro topserialy
V Brně chystají demonstraci na 15. listopadu. Akce na náměstí Svobody se chce zúčastnit přes tisíc lidí.

Bude budoucnost pouze placená?

Nyní nám nezbyde nic jiného, než za sledování svých oblíbených seriálů či filmů platit. Časem se možná objeví způsob, jak začít streamovat zdarma a zároveň balancovat na hraně zákona.

Řezníčková Lucie 4.D




Žádné komentáře:

Okomentovat