úterý 24. září 2019

Neradi o tom mluvíme, aneb maturita z matematiky


Výsledek obrázku pro maturita z matematiky

Pokud jste studentem 3. ročníku gymnázia, lycea, nebo střední školy obecně, určitě Vás děsí stejná otázka, která děsí nejen studenty, ale i učitelé a dokonce i samotnou vládu. Bude povinná maturita z matematiky?


Dosud nám bylo známo, že se maturuje pouze z češtiny, literatury, cizího jazyka, a odborných předmětů. Samozřejmě jsme si mohli místo cizího jazyka vybrat matematiku, ale tenhle výběr předmětu byl mezi studenty natolik nepopulární, že se na volbu "maturity z matematiky" prakticky zapomnělo. A to se vláda snaží změnit.


Stojí za tím údajně fakt toho, že když studenti čerstvě po škole nastoupí ihned do práce, tak podle zaměstnavatelů slušně řečeno "neumí počítat". Je spousta manažerů, kteří svoji práci dělají sebelíp dobře, ale pokud jde o složité počty, neumí matematiku zužitkovat v praktickém světě.


Maturita z matematiky by měla být zavedena podle plánu na gymnázia a lycea od roku 2020/2021. V dalších letech by měla být zavedena i na klasické střední školy.
Ovšem, studentům kteří se obzvlášť bojí matematiky, svitla naděje. Vláda přišla s návrhem, že povinná maturita z matematiky by mohla být posunuta o dalších 10 let.


„Nemůžeme začínat tím, že maturita z matematiky je strašákem, ale v rámci systému nejsme schopni poskytnout všem studentům na tuto zkoušku dostatečnou přípravu,“ dodal ministr. (viz. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/povinna-maturita-z-matematiky-nebude-ministr-plaga-predstavil-svuj-novy-plan-78292)


Návrh už je sice předložen, ale není přijat. Vláda by měla rozhodnout co nejdříve, protože studenti pořád žijí v nejistotě. Za rok a 3 měsíce by měli podávat přihlášku k maturitní zkoušce, ale čas se krátí, a nervozita stoupá. Jedno je jasné, odložení maturity z matematiky stále není potvrzeno.


Romana Jungwirtová, 3.E









1 komentář:

  1. Sono così orgoglioso e felice di essere qui per condividere questa straordinaria testimonianza, meravigliosa e straordinaria, non riesco a credere che ora il mio ex marito sia qui con me a implorare per tutte le sue azioni sbagliate, dicendomi quanto si sentisse vuoto per tutto il tempo era via, mi ha lasciato e mi ha fatto tanto male dopo un divorzio avvenuto 5 mesi fa. E tutto questo miracolo è successo subito dopo aver contattato il dottor Egwali per chiedere aiuto, sono la donna più felice del mondo oggi direi di averlo di nuovo al mio fianco. È un miracolo per me e la mia famiglia ed eterno piacere e allegria. Sono così felice ora e non so quanto esprimere la mia gratitudine e apprezzamento al Dr.Egwali. Lo consiglio vivamente se hai bisogno di aiuto immediato in quanto è garantito.
    Inviagli un'e-mail oggi /dregwalispellhome@gmail.com o tramite
    WhatsApp: +2348122948392

    OdpovědětVymazat