úterý 8. října 2019


Nejoblíbenější prázdninové destinace Čechů 2019      Linhart

Většina Čechů neopouští Evropu a cestují s rodinou či s přáteli nejčastěji na jih Evropy. Tento rok odcestovalo na dovolenou do zahraničí téměř 5 milionů Čechů. Mezi nejnavštěvovanější destinace, co se týče dovolené u moře, patří stále Řecko a Chorvatsko. Nejnavštěvovanější trojici pak doplnila Itálie.

Chorvatsko

Jak už je známo, nejvíce Čechů zamíří na dovolenou do Chorvatska. Ať už je to z důvodu finančního, či kvůli dostupnosti této země. Většina Čechů odcestuje do Chorvatska autem, drtivá menšina pak zvolí let letadlem. Jelikož se Chorvatština občas podobá Češtině, ani jazyk zde není problémem.

Výsledek obrázku pro chorvatsko

Řecko

Druhé místo v letošním žebříčku obsadilo Řecko. Ovšem zde Češi volí raději leteckou dopravu, na rozdíl od Chorvatska. Řecko má spoustu ostrovů a nejnavštěvovanějšími jsou stále Rhodos a Kréta. Ani Řecko není nějak finančně náročné a let netrvá více jak 3 hodiny.

Výsledek obrázku pro řecko

Itálie

Třetí nejnavštěvovanější zemí pro Čechy je nově Itálie. Můžeme zde najít mnoho krásných přímořských měst, ale do Itálie Češi necestují pouze za mořem, ale také historickými památkami, kterými Itálie oplývá. Velkým fenoménem je také Italská kuchyně, na kterou si málo kdo stěžuje. Rok od roku navštěvuje Itálii více a více Čechů a většina má v plánu se do Itálie ještě někdy vrátit.

Žádné komentáře:

Okomentovat