úterý 24. září 2019




Mezinárodní festival Zlatá Praha

Výsledek obrázku pro golden prague festival 2019


Od čtvrtka 25.9. do soboty 28.9.2019 se bude konat festival Golden Prague prezentující nejlepší televizní, hudební a taneční pořady a filmy všech žánrů právě u nás v Praze!

Jedná se o 56. ročník prestižní mezinárodní soutěže, kde se setkají nejlepší umělci z celého světa. Každý si tak určitě najde nějakého svého oblíbence, se kterým se může potkat.

Festival Zlatá Praha je unikátní mezinárodní kulturní událostí, která se s Prix Italia a Rose d’Or řadí mezi nejstarší televizní festivaly v Evropě. Pravidelně ho organizuje Česká televize v prostorech staré Prahy. Poslední ročníky jsou pořádané na Nové scéně Národního divadla.

Balet Národního divadla: Aspects                I přes to, že si od svého vzniku roku 1964, prošla Zlatá Praha komplikovaným vývojem - přežila svou krizi, přes léta 1968 a 1969, normalizaci, rozpad Československa, proměnu ČST v televizi veřejnou – na svých hodnotách nikdy neubrala a nyní je považována za významnou kulturní akcí.

V současnosti je Zlatá Praha čtyřdenní kulturní událostí, kde máte možnost hlubšího poznání televizních, tanečních, hudebních a divadelních pořadů a filmů z české a světové produkce. Máte možnost zapojení do soutěže, nahlédnutí do videotéky, zhlédnutí promítání nebo odborného setkání.

Letošní ročník na Vás čeká už od čtvrtka 25.9.2019
na Nové scéně Národního Divadla od 9 hodin.



Julie Sojková


Žádné komentáře:

Okomentovat