pondělí 13. května 2019

Po roce opět JARO!

Na podzim loňského roku jsem napsal příspěvek, ve kterém jsem popisoval, jakou zábavu si můžeme najít v podzimním a zimním počasí. Ovšem ono ošklivé a sychravé roční období se přehouplo a je zde opět jaro. Proto jsem se rozhodl, proč nenapsat i "návod" k hezkému počasí.

Vyšehrad

Původně středověké opevnění, vystavěné na skále nad Vltavou. Dnes se na kopci nachází kostel, hřbitov, ale především rozlehlý park. V něm můžeme trávit slunečné dny s přáteli, osvěžit se drinkem za rozumnou cenu nebo se jen kochat výhledem na Smíchov a historické jádro města.

Výsledek obrázku pro vyšehrad




Náplavka/y

Asi nikou z obyvatel Prahy není potřeba představovat Vltavské náplavky. Ovšem už ne všichni vědí, že náplavka není jen u výstavních prostor Mánes a pod Tančícím domem. Táhne se totiž až pod železniční most na Výtoni. Ve finále nejlepší volbou je nábřeží na Smíchovské straně. Sice zde nenajdete zakotvené parníky a stánek s občerstvením. Na druhou stranu zde není cyklostezka a především nesnesitelné návaly lidí. Smíchovská náplavka tedy nabízí velice zajímavou alternativu pravému břehu.

Riegrovi sady a oblast Vinohrady/Žižkov

Výbornou volbou k letní relaxaci jsou bezpochyby Riegrovi Sady. Ty se rozkládají mezi ulicemi Italská a Polská. Park vyhledávaný sportovci, rodinami s dětmi či pejskaři, kteří ho využívají pro pochůzky se svými mazlíčky.
Pokud by vás snad tento park neoslovil, nemusíte přejíždět přes celé město. Stačí si vybrat z mnoha parků v okolí. Ať se jedná o park na Jiřího z Poděbrad, Židovské pece či Parukářku, člověk nikdy návštěvou nic nezkazí. A za procházku též stojí Olšanské hřbitovy. :-)

Skautský institut

Pokud by snad počasí nepřálo nebo nejste na vysedávání v parcích, vřele doporučuji Skautský institut. Podnik, který se nachází vedle Staroměstské radnice je opravdu kouzelný. Posezení na krytých pavlačích starého činžovního domu, na lokaci velice příjemné ceny a také spousta akcí (výstavami počínaje a letním kinem konče). Atmosféra toho místa je prostě nezapomenutelná.


Výsledek obrázku pro skautský institut


Samozřejmě opět se jedná pouze o pár tipů. Ale známe to, za zkoušku člověk nic nedá....:D


Adam Kendziura, 3.E

Žádné komentáře:

Okomentovat