úterý 14. května 2019

Alicante - týden ve Španělsku

Letos na naší škole poprvé proběhla výměna se španělskými studenty z Alicante. Nejdříve byli oni u nás, od  3. do 10. února. Za necelé dva měsíce, tedy 23. až 31. března, jsme my navštívili je. 




 
Jelikož jsme přiletěli v sobotu okolo poledne, strávili jsme celý víkend s rodinami našich korespondentů. V pondělí nám připravili společný program spolu s Finy, kteří byli také na výměně s jinými studenty z jejich školy. Byla to orientační procházka (vím, že se tomu říká běh, ale to se tomu nepodobalo ani z daleka).
Druhý den jsme jeli na pláž Muchavista, kde na nás už čekali instruktoři surfování. Myslím, že většina z nás to zkoušela úplně poprvé. Byli jsme rozděleni do dvou skupin. Jedna skupina si zkoušela jezdit v leže na menších surfech a druhá skupina se pokoušela na normálních surfech sjíždět vlny. Pak se skupiny vyměnily. Zábavnější bylo jezdit na menších surfech, ale bylo to jen proto, že skoro nikdo se na surf nedokázal postavit. Rozhodně to byla skvělá zkušenost.
Ve středu jsme si udělali výlet do nedalekého města Valencia. Při prohlídce jsme se dozvěděli něco málo o historii. Odpoledne jsme měli půjčená kola, ale nebyla to obyčejná kola, byla to taková vozítka pro 3 nebo 6 lidí. Pak už jsme se jen prošli v parku u Města umění a věd, což je architektonický skvost od architekta Santiaga Calatrava.
Předposlední den společného programu jsme měli komentovanou procházku podél pláží Alicante. Na oběd si pro nás ve školní jídelně připravili typickou španělskou Paellu.
V pátek, tedy poslední den společného programu jsme navštívili EUIPO - Úřad Evropské unie pro duševní vlastnictví. Dozvěděli jsme se něco málo o jeho činnosti a prošli jsme si hlavní budovu. Také jsme ve škole odprezentovali videa, která jsme si ve skupinkách připravili na různá témata, např. rozdíly mezi Španělskem a Českem.
Odlétali jsme až v neděli dopoledne, takže jsme sobotu opět strávili s rodinami našich korespondentů.
Byl to týden plný zážitků a myslím, že jsme si to všichni naplno užili.
Tereza Andrejková, 3.E

Žádné komentáře:

Okomentovat