pátek 8. března 2019

PRIMARK V PRAZE?!


Už delší dobu se spekuluje, zda dorazí do Čech obchod, ze kterého lidé šílí. Pokaždé když se rozhodneme navštívit tento obrovský řetězec, jsme obklopeni masou lidí, kteří se mačkají mezi uličkami a navzájem do sebe strkají. Již brzy můžete pociťovat tuto horečnou atmosféru i v Praze.

Populární irský řetězec s levnými oděvy Primark otevře v České republice svou první pobočku. Stále se ještě přesně neví, kde v Praze bude stát, ale spekuluje se o Václavském náměstí. Pokud vše vyjde, jak má, očekává se, že by se měl otevřít během roku 2020. Česko pak bude jedenáctou zemí, kde řetězec otevře svou prodejnu.
Zákazníci ho milují hlavně díky levným cenám a pestrému zboží, nicméně velkou nevýhodou je tzv. "fast fashion" - levné oblečení, při jehož výrobě se nehledí na životní prostředí ani na podmínky zaměstnanců.
Tržby Primarku se v současnosti pohybují okolo 222 miliard korun a stal se nejrychlejším rostoucím prodejcem v USA, kde roste ročně rychlostí okolo sta procent.

Arthur Ryan založil tuto značku v roce 1969 během války v Severním Irsku proti stoupencům IRA a britských vojáků. Řetězec expandoval do Velké Británii a v Derby otevřel obchod.


Natalie D.

Žádné komentáře:

Okomentovat