pátek 8. března 2019

Kdy se dočkáme pokračování Avataru ?

Je pravda, že co se týče natáčení nových dílů jednoho z nejvýdělečnějších a nejrevolučnějších filmů, jsme se doteď dočkávali jen ne zcela dobrých zpráv. Pokračování mělo přijít do kin už v roce 2014,  z čehož nakonec sešlo. Dále se mluvilo o startu filmování jako o záležitosti začátku roku 2015 s tím, že premiéra měla přijít o rok později. To však sám režisér Cameron vyvrátil. Stále nebyl spokojen se scénářem. Dále zveřejnil, že se současně pracuje na dalších dvou dílech současně. Ve vývoji jsou tedy 3 snímky z tohoto fiktivního světa. Také potvrdil, že už je hotov design všech postav a celé prostředí. Nemůžeme to mít filmařům za zlé. Přeci jen se jedná o propracovaný smyšlený svět plný mimozemské fauny a flory.
Další datum premiéry byl prosinec 2018. Pokračování jsme se však opět nedočkali. V dubnu 2017 jsme byli přeci jen trochu více informováni. Začalo natáčení rovnou čtyř dílů pokračování současně. Také byli zveřejněny premiéry. Druhého dílu bychom se měli dočkat v prosinci 2020, třetí přijde do kin na konci roku 2021. Zbylé dva díly byly potvrzeny na prosince 2024 a 2025.
Budeme muset tedy ještě dva roky počkat. Přeci jen jde o dosti obtížný projekt. Dává to smysl. Pokud by se natáčel film po filmu, trvalo by to léta. Natočit první díl trvalo šílených čtyři a půl roku.
James Cameron v únoru 2019 poodhalil něco málo z příběhu. Jake Sully se rozhodl zůstat na Pandoře s Neytiri. Stali se z nich manželé a rodiče osmileté dcery. Její výchova však nebude úplně lehká. Ve filmu se prý nachází hádka mezi Jakem a Neytiri, která obsáhla 3 stránky scénáře. Tato scéna bude zlomová pro celý zbytek příběhu a je točená z pohledu osmiletého dítěte. "Jakea čeká v následujících čtyřech filmech velká emocionální jízda. Dostane se i do temných míst," uvedl Cameron k připravovanému snímku.
Je tedy datum premiéry tentokrát možné splnit? Zatím to vypadá, že se nových dílů konečně dočkáme. Části filmů jsou prý již hotové. Tak držme palce filmařům i nám samým.

Výsledek obrázku pro avatar
Jaroslav Horák, 4.C

Žádné komentáře:

Okomentovat