pondělí 26. listopadu 2018

Zase ty Vánoce?

Za necelý měsíc je to zase tady, období vánoční pohody. Pro mě osobně a pro asi většinu z nás to až tolik pohoda není.




Přeplněné obchody, kde se nemůžeme pomalu ani nadechnout. Vybírání dárků, který dát mamince? Který tatínkovi? A co sestře, bratrovi, babičce? Já nad tím vždy strávím snad celé hodiny. Všude sníh a i se třemi šálami, rukavicemi a bundou je strašná zima. A co teprve jak na štědrý den všichni něco připravují, mamka stojí u plotny, to má být snad ta pohoda?
 


Výsledek obrázku pro perníčkyAle i přes to se na Vánoce stále těším jako když jsem byla malá. Až si se sestrou pustíme vánoční pohádky, zachumláme se pod teplou deku, zapálíme svíčky s vůní perníčků, které provoní celý byt a k tomu si dáme dobré cukroví, horkou čokoládu a konečně si přes vánoční prázdniny zase trošku odpočineme od školy. A co teprve překrásný vánoční stromeček plný barevných ozdob a světýlek? To je nádhera!


Občas mě dost mrzí, že Vánoce už nejsou to, co bývaly. V dnešní době se už moc nedodržují tradice, řešíme hlavně dárky a pomalu zapomínáme, že to má být hlavně o chvilkách prožitých s rodinou.


Proto si rychle blížící se Vánoce snažte naplno užít, odpočiňte si a buďte vděční hlavně za to, jak se celá rodina sejdete a strávíte chvilky s nejbližšími ve zdraví, protože to je ta úplně nejdůležitější věc.

Žádné komentáře:

Okomentovat