pondělí 26. listopadu 2018

To nejlepší z kuchyně!

Dokonalý recept na vánoční vanilkové cukroví

Co by to bylo za Vánoce bez dokonalých vanilkových rohlíčků. Jestli je ještě nemáte a Vánoce jsou za chvíli za rohem, tak si je můžete upéct podle mého receptu.






Recept na vanilkové rohlíčky má jistě každá rodina svůj zažitý a léty ozkoušený. Ale pokud máte rádi rohlíčky, které se rozpadají přímo na jazyku, jste tu správně.
Výsledek obrázku pro vanilkove rohlicky

Co budeme potřebovat

Na 1 dávku budeme potřebovat:
  • 240 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 70 g cukru
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • moučkový cukr s pravou vanilkou na obalení

Postup

Ze všech surovin zpracujte hladké a pevné těsto. Ideální je připravit si ho den dopředu a přes noc ho nechat odpočinout v ledničce.






Před zpracováním ho ale nechte chvilku v pokojové teplotě, bude se s ním lépe pracovat. Ale pozor, nesmí být zase moc teplé, to by z něj nešlo tvarovat vůbec nic. Poté si z části těsta vyválejte větší váleček a ten nakrájejte na kolečka. Díky tomu budou všechny rohlíčky stejně velké. Poté z kousků vyválejte válečky a ohněte je do tvaru rohlíčků.






Doba pečení je v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10–15 minut. (Raději je bedlivě hlídejte a dobu pečení si upravte podle zkušeností s vaší troubou.) Po upečení rohlíčky nechte chvilku zchladnout a potom je ještě teplé obalujte v moučkovém cukru s vanilkou.






Tip: Jestliže máte doma strojek na cukroví, můžete si ulehčit práci a rohlíčky vytvářet s jeho pomocí. Díky tomu budou ještě křehčí a nadýchanější a budou mít jednotnou formu.


                                                                                                             
                                                                                                                 
                                                                                                                       Řezníčková Lucie 3.D

Žádné komentáře:

Okomentovat