pátek 30. listopadu 2018

Co dělat se svým volným časem během podzimu?


Slunečné počasí letos vydrželo dosti dlouho, ale i babí léto se nás rozhodlo již opustit. A proto nastává to období roku, kdy venku především prší, je mlha nebo fouká silný a již ledový vítr. Logicky nastává otázka, jak zaplnit svůj volný čas. Pro mnohé z nás se zdá odpověď snadná. Ostatně společnosti Netflix a Amazon Prime nás zásobují dostatečným přívalem nových seriálů. Podzimní dny lze ale strávit i jinak než sezením před monitorem.

Máme štěstí, že žijeme v tak velikém městě jako je Praha. Ta totiž nabízí mnoho možností, co lze podniknout i za nepříznivého počasí. Například na konci října se po několika letech otevřela historická budova Národního muzea. Můžeme si zde prohlédnout Česko-Slovenskou výstavu v rámci výročí založení samostatné republiky. Dobrou zprávou je, že do konce kalendářního roku je vstup zdarma. 
A takto bych mohl pokračovat. Ono proč ne. Zajímavá výstava je k vidění až do konce ledna ve Valdštejnské jízdárně. Ta zahrnuje celou tvorbu Františka Kupky (1871-1957). Na Staroměstské radnici zase začalo letošní Czech Press Photo, které přináší ty nejlepší novinářské snímky od českých autorů.

Naše hlavní město nabízí zábavu i pro méně kulturně zapálené lidi. Každý pátek a sobotu od 22:30 až do ranních hodin můžete navštívit diskotéku ve stylu osmdesátých let v Lucerna Music baru za příjemné vstupné 100 Kč nebo zavítat na zajímavý program rockových kapel do klubu Vagon na Národní třídě.

Ale málem bych zapomněl na to nejdůležitější! Od tohoto víkendu – 1.12 můžeme navštívit všelijaké Vánoční trhy po celé Praze. Samozřejmě ty největší jsou již tradičně umístěny na Staroměstském náměstí. Pro ty z nás, kteří se chtějí vyhnout turistům, vřele doporučuji Manifesto Winter Market. Leží nedaleko od Masarykova nádraží a věřím, že toto až hipstersky laděné místo zaujme každého.

Došli jsme tedy k nějakému závěru? Já myslím, že rozhodně ano. Dlouhé podzimní dny (a večery) lze trávit i jinak než jen sezením v potemnělé místnosti s rozsvíceným monitorem. Tak snad se na nějaké z těchto událostí potkáme!


Adam Kendziura, 3.E

Žádné komentáře:

Okomentovat