čtvrtek 4. října 2018

Uzavření východního výstupu ze stanice Karlovo náměstí



Každý člověk, který v Praze používá systém metra, si jistě všiml, že v uplynulých měsících (a vlastě i letech) došlo k opakovanému uzavírání různých stanic nebo jejich vstupů. Mezi známé případy patří Národní třída, která se cestujícím zcela uzavřela na 2 roky, nebo nedávné uzavření výstupu ze stanice Náměstí Republiky směrem k Obecnímu domu. Do naší paměti se také vrylo omezení na Andělu, které uzavřelo klíčový vstup na 9 měsíců.


Nyní je ovšem potřeba zvýšit pozornost. Dopravní podnik již potvrdil uzavření výstupu ze stanice Karlovo náměstí z důvodu opravy eskalátorů. A to od úterý 9. října přibližně do srpna 2019. Jedná se o ten výstup, který ústí do Resslovy ulice a je hojně využíván jak studenty, tak kantory naší školy.


Otázka zní, co teď? Jaká je tedy nejjednodušší cesta do školy? Odpověď není zase tak složitá. Pro lidi využívající linku C se nejvíce vyplatí přestoupit ve stanici I. P. Pavlova na tramvaj. S ní se člověk během pár minut dostane dolů na Karlovo náměstí. Všichni ostatní mohou využít tramvajové spoje od stanic Smíchovské nádraží, Anděl a od Národní třídy. Zároveň zde samozřejmě zůstává poslední možnost v podobě krátké ranní procházky. Druhý výlez na Palackého náměstí zůstává otevřený, tak je možné vystoupit zde a těch pár bloků se ráno projít.


Pokud zvolíte možnost dopravy tramvají, nemusíte se bát přebíhání frekventované křižovatky. Podchodu by se omezení nemělo dotknout. Ale určitě nezapomeňte, že 9. října ráno si máte o pár minut přivstat. Cesta do školy se pochopitelně o chvíli prodlouží.


Adam Kendziura, 3.E

Žádné komentáře:

Okomentovat