pondělí 8. října 2018



Jak cestovat levně?


Cestování je levné
Nezávisle na tom, co říkají cestovky a známí, cestování není drahé a můžeme si ho dovolit, pokud opravdu
chceme. Vše, co nás ve skutečnosti dělí od naší vysněné cesty, není tučné konto, ale změna myšlení.

To, že začneme cestovat, neznamená, že musíme pustit k vodě svojí kariéru - naopak ze zahraničí ji můžeme rozvíjet, navštěvovat kurzy, kde se zdokonalíme, založit online byznys jen tak bokem…možností je neomezeně mnoho.
Výsledek obrázku pro cestování

Jak cestovat levně?
Způsoby, jak ušetřit na letenkách, už možná znáte. Jak ale ušetřit peníze ještě před cestou a v průběhu? Stačí se vyhnout turistickým klišé a trochu přemýšlet.
1. Využití studentské agentury
Jsi student, ale přemýšlíš, co s tím a studium samo o sobě tě úplně nenaplňuje? Uteč ze školy na placenou nebo dobrovolnickou stáž – získáš zkušenosti, kamarády z celého světa a ubytování zdarma (v případě dobrovolnictví) nebo v bytě s ostatními stážisty a studenty (v případě placené stáže).
2. Buď dobrovolníkem
Dobrovolnictví výměnou za ubytování a stravu je dnes jedním z nejrozšířenějších způsobů, díky kterým si dlouhodobí cestovatelé mohou dovolit být ve světě. Jaké jsou nejlepší agentury, kde můžete neplacenou práci s ubytováním získat?
Helpx – jedna z nejstarších a ověřených služeb
Volunteer Latin America – tady někdy zaplatí i letenku
Hosteljobs – práce v ubytovacích zařízeních
Výsledek obrázku pro cestování
3. WWoofing – žij zadarmo na farmě
Jednoznačně nejlepší způsob, jak žít nějaký čas úplně bez peněz. Služba Woof nabízí práci na farmách za registrační poplatek (zhruba 800 Kč na rok), během kterého můžete zůstat na jedné farmě nebo navštívit více zařízení v rámci jedné země. Samozřejmě výměnou za několik hodin práce denně.
4. Housesitting – bydli zdarma za hlídání domu
Pohlídej někomu na druhém konci dům nebo kočku. Miluješ psy? Můžeš se o ně starat výměnou za ubytování. Vyzkoušej služby Trusted House Sitters nebo Mindy my house.
5. Couchsurfing a další služby vzájemného ubytování
Pokud jsi v jedné zemi nebo městě jen pár dní, ideální je zůstat u někoho zadarmo. Ubytování si domluvíš ještě před odjezdem na webu couchsurfing.com a pak už jen doufáš, že tvůj hostitel bude sympaťák.
Od vás se očekává dodržování základní hygieny a občasná pomoc doma – pokud umíš vařit skvělá česká jídla, máš velkou výhodu – po tom přesně hostitelé touží a je to kvalitní odměna za jejich pohostinnost.
                                                                                                Řezníčková Lucie 3.D
 

Žádné komentáře:

Okomentovat