středa 27. září 2017

TIPY NA HUBNUTÍ

Jen pro začátek...nedávejte si moc vysoké cíle. Vždycky je lepší si ze začátku dávat snadnější cíle a postupně je zvyšovat. Sami moc dobře víte, jak to dopadá...


Hubnutí je zcela individuální a nelze doporučit všem stejnou metodu. Někteří z nás hubnou rychleji, někteří bohužel pomaleji. Nicméně se soustřeďme převážně na zdravé hubnutí a žádné hladovky!


Ovšem co můžu všem doporučit, je SNÍDANĚ. Říká se, že je to základ celého dne. A taky že ano! Americká organizace National Weight Control dokázala, že 8 z 10 účastníků studie si udrží lépe svoji váhu tím, že snídá. Nejlépe bohatou na bílkoviny (13 - 20g bílkovin v jedné snídani).

 
Ale co je doopravdy demotivující, když si člověk každý den stoupá na váhu a převážně tam vidí stejný počet kilogramů jako včera. Já osobně se vážím tak jednou do týdne pro zpestření svého dne a buď jsem totálně zdrcená tím číslem, nebo naopak skáču radostí, že v sobě nemám tolik přebytečných cukrů.


Co mohu doporučit - važte se ráno s minimem oblečení. Máte svoji přirozenou hmotnost. Určitě je důležité hýbat se. Nemusíte každý den chodit do posilovny a spalovat tam stovky kalorií. Člověk by měl za den ujít přes 10 000 kroků, ale občas je to nesplnitelné, když se prostě chcete dívat na svůj oblíbený seriál. Další den si to můžete vynahradit něčím aktivnějším. Spánek! Nejlepší přítel člověka, často i nejoblíbenější činnost. I ten je jednou z nejdůležitějších metod k hubnutí.




„Síla nepochází z fyzických schopností, ale z nezlomné vůle.“ — Mahátma Gándhí


Dvořáčková N.



















Žádné komentáře:

Okomentovat