úterý 24. ledna 2017

 

 

Wrap s kari quinoou



 

Seznam ingrediencí

  • 150 g quinoi
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kari
  • lžíce tahini
  • 100 g mraženého hrášku
  • 40 g sekaných kešu
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
  • svazek máty
  • 4 celozrnné tortily
  • ledový salát

Postup přípravy

  1. Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou, vařte cca 15 minut ve 400 ml vody a nechte dijít pod pokličkou.
  2. Nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte rozetřený česnek, zasypte kari a lehce podlijte vodou, ať se nepřipaluje. Přidejte sezamovou pastu tahini, hrášek, kešu, nakrájenou červenou papriku, případně dosolte a krátce povařte.
  3. Odstavte z plotny, vmíchejte lahůdkové droždí, mátu a smíchejte s uvařenou quinoou.
  4. Vychladlé balte do tortil spolu s ledovým salátem. Podávejte s kysanou specialitou Sojade natural smíchanou s nasekanou mátou.



Daniel Pilecký a Lukáš Vokoun
 

1 komentář: