úterý 14. června 2016

Vzhůru do čtvrťáku, aneb co nás nemine ve třetím ročníku. Smělíková Klára


Vzhůru do čtvrťáku !!

Spousta z nás letos úspěšně zakončili studium třetího ročníku. Tento rok byl pro některé z nás velice náročný a plný nervů a očekávání, zda vůbec prolezeme do dalšího ročníku.
Co bylo tento rok mimořádné o proti ostatním ročníkům střední školy?

Třetí ročník se dá považovat za jeden z nejnáročnějších ročníků protože nám přibylo pár nových předmětů. Žáci druhých ročníků si na konci školního roku zvolí dva semináře. Jeden zaměřený na odborné studium, mezi které patří například: Bankovnictví a pojišťovnictví, mikro a makro ekonomie..

Druhý seminář je zaměřený na všeobecné studie například: Mediální a jazyková kultura, Botanika, Psychologie nebo seminář z anglického jazyka.

Naopak některé předměty ve třetím ročníku studenti ztratí. Odpadne jim předmět psaní všema deseti, který je u některých žáků celkem oblíbený, ale naopak některým žákům vůbec nejde, tudíž jim to moc vyhovuje. V třetím ročníku žáci nemají 2 odborné předměty jako je fyzika a chemie, což některým utrápencům tohoto předmětu ulehčí život.

Další aktivita na kterou se můžou těšit žáci třetího ročníku je 14ti denní praxe na začátku května. Praxe je mezi žáky velmi oblíbená protože si studenti odpočinou od každodenní výuky a setkají se s novou činností, novými zkušenostmi a jinou věkovou kategorií lidí než jsou běžně zvyklí.

A na konci školního roku se žáci mohou těšit na cyklistický kurz do přírody.

 

 

 

                                                                                       Smělíková Klára
                                                                                           3.E

Žádné komentáře:

Okomentovat