úterý 12. ledna 2016

Zemřel Pavel Srníček.

Fotbalový svět přišel o jednoho z nejlepších českých brankářů. Dne 29. prosince nás opustil milovaný brankář a průkopník českých hráčů v Anglické lize Pavel Srníček, kterému bylo mu pouhých 47 let.
Srníček zkolaboval při rekreačním běhání v Bohumíně, kde utrpěl srdeční zástavou. V kritickém stavu byl odvezen do ostravské fakultní nemocnice. Po devíti dnech, kdy mu lékaři zjistili nevratné poškození mozku se rozhodli, že ho odpojí od přístrojů, které ho udržovali při životě.

Český fotbalový brankář a reprezentant, který svou kariéru spojil hlavně s anglickým týmem Newcastle United. V letech 1991-1998 zde odchytal 149 zápasů a zaslouženě se zapsal do srdcí všech "Geordies", jak se říká fanouškům Newcastlu.  Dále v Anglii působil v týmu Sheffield Wednesday, Portsmouth a West Ham United. V ČR hrál za Baník Ostrava. Za reprezentaci jako náhradní brankář na mistrovství Evropy 1996  získal stříbrnou medaili. Srníček odchytal v letech 1994–2001 v českém národním týmu celkem 49 utkání.

Po skončení aktivní kariéry se stal trenérem brankářů a založil si brankářskou školu. Společně s trenérem Jaroslavem Hřebíkem s výběrem U19 české mládežnické reprezentace slavil v roce 2011 na ME stříbrné medaile. Poté ho angažovala pražská Sparta jako trenéra brankářů.

Čest jeho památce.







Žádné komentáře:

Okomentovat