neděle 15. listopadu 2015



OLYMPIÁDA BEZ RUSKÝCH ATLETŮ!!


Mezinárodní atletická federace IAAF kvůli systematickému dopingu dočasně pozastavila členství ruskému svazu. Ruští atleti tak nesmějí startovat v mezinárodních soutěžích, dokonce i na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Světové antidopingové agentury WADA a IAAF, tak chtějí varovat, že ještě více zpřísní dopingové kontroly všech sportovců. Tento ruský skandál vyvolal obrovský rozruch po celém světě. Podezřelých sportovců bylo mnohem více, ale Rusy to postihlo nejvíce, protože se jim údajně ztratily ´B´ vzorky, což vyvolalo obrovské spekulace. 

důsledky a dočasné suspendace

  • Ruští atleti ani jejich doprovod se nesmějí účastnit mezinárodních atletických soutěží včetně HMS v Portlandu a OH v Riu de Janeiru.
  • Rusko v roce 2016 nesmí pořádat Mistrovství světa týmů (dříve Světový pohár) v chůzi v Čeboksarech ani Mistrovství světa juniorů v Kazani. (Rozhodnutí o přemístění či zrušení akcí oznámí IAAF co nejdříve.)
  • ARAF deleguje všechny probíhající dopingové případy na Mezinárodní sportovní arbitráž.
  • Naproti tomu suspendace nemá vliv na pořádání domácích soutěží v Rusku, stejně tak nezbavuje ruské reprezentanty povinnosti dodržovat antidopingová pravidla, včetně podrobování se mimosoutěžním testům.


Karolína Jirmanová 3.F

Žádné komentáře:

Okomentovat