středa 9. září 2015

Večerníček slaví 50!

 

     Letos oslavil Večerníček úctyhodné výročí 50 let a vrcholem tohoto jubilea se stala ojedinělá výstava mapující jeho historii. My jsme se této výstavy osobně 3. září zúčastnily. Pokračujte dál a my se s Vámi podělíme o naše dojmy z výstavy...

 

     Večerníček začínal jako drobná, nenápadná postavička, která uvádí pohádku pro děti na dobrou noc. Postupem času se z něj však stal úplný fenomén a každý ho v naší zemi dozajista zná, neboť si v české kinematografii vybudoval své pevné místo.
 
     Pořadatelem této výstavy je Česká televize ve spolupráci s Národní galerií v Praze a Museem Kampa v prostorách Valdštejnské jízdárny a Sovových mlýnů. Vy máte možnost ji na stanici metra Malostranská do 13. září ještě navštívit, tímto dnem totiž končí. Otevírací doba je od 10:00 do 18:00, mimo pondělí. Vstupné mají děti do šesti let zdarma, do patnácti let 50Kč/os a dospělí si zaplatí 125 Kč, což je úměrné vzhledem k jejímu zaměření na určitý okruh návštěvníků.
 
    
     Výstava je interaktivní, děti si mohou vše vyzkoušet. Holčičky se například mohou obléknout do princeznovských šatů, kluci si pohrát s loutkami Spejbla a Hurvínka či se porozhlédnout v Krakonošově revíru. Na své si ale zajisté přijdou i dospělí, pro které jsou připraveny otočné tabule s jednotlivými večerníčky a základními informacemi o nich (obrázek, rok ...).
 
     Návštěva výstavy je zajímavá svou všeobecností, každý si zde něco najde a zavzpomíná na své dětství, když mu tvář rozjasní úsměv při pohledu na oblíbený večerníček. Z tohoto ohledu můžeme návštěvu výstavy vřele doporučit! 
 
Kristýna Panešová, Eliška Šulcová
4.B

 

Žádné komentáře:

Okomentovat