pondělí 21. září 2015

Strach vám nažene strach

Kdo se nebojí, ten se kouká na Labyrint. Tak totiž zní nový seriál od režiséra Jiřího Stracha, který se od 31. srpna vysílá na ČT1.


Jiří Strach se narodil v roce 1973 v Praze. V roce 1999 vystudoval FAMU v oboru hraná režie. Za nedlouho se stal velice populárním režisérem. Je znám svou laskavostí, svým důvtipem a je velice žádán ve svém oboru. Stává se i občasným hercem. Pamatovat si ho můžete například ze seriálu Bylo nás pět, kde ztvárnil postavu Láďy Bajzy, syna obchodníka.

















Nyní Jiří Strach hlavně pracuje jako režisér. Jeho nejnovějším počinem je seriál Labyrint. Na začátku
seriálu se nalézá mrtvé tělo politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik. Mrtvé tělo pečlivě naaranžoval do starého lomu. Případu se ihned ujímá zkušený kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer) a jeho kriminální skupina. Ze Slovenska přijíždí na pomoc Karasovi vraždy Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), jelikož kořeny složitého případu sahají až na Slovensko, kde se podobná vražda stala. Následují poté další a mnohem krutější vraždy. Kriminalistům se podaří zjistit, že vrah se inspiruje obrazem Poslední soud od Hieronyma Bosche. Na konci vražd, nehod a loupeží nacházejí kriminalisté cestu "Labyrintem" a vydávají se dál za honbou seriového vraha.

V seriálu se objevují i herci jako Miroslav Donutil, Miroslav Táborský, Lenka Vlasáková a další.











Mezi další režisérskou filmografii Jiřího Stracha se řadí například kriminální seriály Ďáblova lest a Ztracená brána, zabívající se satanistickými a rituálními vraždami, které vyšetřuje komisař Sumara (Jiří Dvořák). Oba tyto seriály jsou velice povedené a mohu je doporučit pro fanoušky kriminálních seriálů a tajemna.











Přádová, Hejda 4.F/4.E

 

Žádné komentáře:

Okomentovat