středa 9. září 2015

 

Praha zazáří již potřetí

 
Signal Festival - již třetí ročník známého festivalu světel se koná od 15. do 18. října v Praze. Jedná se o videoprojekci na známé budovy a památky. A to vše je zcela zdarma.
 
 
 
 
 
Během dvou ročníků se tato akce stala nejnavštěvovanější kulturní událostí v České republice. Od té doby do jejích ulic pravidelně přináší aktuální trendy v propojování kreativity, nových technologií a veřejného prostoru.
Novinkou letošního ročníku je uspořádání instalací do jednosměrné trasy. Celou trasu lze jít pěšky - návštěvníci ale mohou využít i autobusy, metro, dokonce i přívozy. Projekci si můžete užívat např. na kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru, na Petřínské rozhledně, na Kampě či na náplavce. 
V centru města budou i tzv. Light Pointy - stánky, kde se mohou návštěvníci občerstvit, zakoupit upomínkové předměty nebo průvodce festivalem s mapou.
 
Snažíme se každým rokem vozit zajímavější a velkolepější díla, což je logicky i finančně náročnější. Budeme rádi, když nám naši příznivci „vyšlou signál“ a podpoří nás. Je totiž důležité vědět, že ti, pro které festival organizujeme, jsou spokojení a chtějí, abychom festival vylepšovali,říká ředitel festivalu Martin Pošta.
 
Jelikož jsme obě na této akci byly, můžeme Vám ji vřele doporučit. Proto vezměte svou rodinu či kamarády a sami se přesvědčte o tom, jak dokáže být Praha okouzlující.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sára Laštovková a Karolína Bálková, 4.D
 

Žádné komentáře:

Okomentovat